Posibniki.com.ua Менеджмент Операційний менеджмент 2. Поточний контроль та оцінювання рівня знань студентів денної та вечірньої форм навчання


< Попередня  Змiст  Наступна >

2. Поточний контроль та оцінювання рівня знань студентів денної та вечірньої форм навчання


Для студентів денної та вечірньої форм навчання, нормативною формою підсумкового контролю знань з дисципліни для яких затверджено іспит, об’єктами поточного контролю є:

— систематичність та активність роботи протягом семестру над вивченням програмного матеріалу дисципліни;

— якість виконання завдань для самостійного опрацювання;

— якість виконання модульних завдань.

Результати поточного контролю зн ань студентів у цілому (з урахуванням систематичності та активності роботи і рівня якості виконання завдань для самостійного опрацювання та модульних завдань) оцінюються в діапазоні від 0 до 40 балів.

Успішне виконання студентом завдань поточного контролю є обов’язковою умовою його участі у складанні іспиту. Результати поточного контролю знань студентів, які отримали 20 балів і більше, внося ться до заліково-екзаменаційної відомості без переведення їх у 4-бальну шкалу. Якщо за результатами поточного контролю знань студент отримав менше 20 балів, він не допускається до іспиту. ? Контроль систематичності та активності роботи студентів

Систематичність та активність роботи студентів протягом семестру оцінюється за традиційною 4-бальною шкалою з використання м оцінок: «5»

— «відмінно», «4»

— «добре», «3»

— «задовільно», «2» — «незадовільно».

Об’єктами контролю є:

— ступінь засвоєння матеріалу нормативного рівня, визначений шляхом проведення усних опитувань за програмними питаннями дисципліни;

— активність, рівень знань, оригінальність та аргументованість висловлених поглядів, яскравість і змістовність доповідей, виступів і коментарів студентів, продемонстровані під час обговорення вир обничих ситуацій та дискусійних питань дисципліни;

— ступінь активності студентів та якість набутих ними в процесі розв’язання типових задач практичних навиків вибору та обґрунтування управлінських рішень.

— регулярність відвідування семінарських і практичних занять.

Основними формами здійснення контролю є:

— усні опитування на лекціях та практичних заняттях за контрольними програ мними питаннями поточної та попередніх тем;

— експрес-тестування за ключовими аспектами тем курсу, яке може здійснюватися на початку, в процесі або наприкінці практичного заняття;

— оцінювання рівня виконання письмових домашніх завдань;

— перевірка практичних навиків розв’язання типових задач і виробничих ситуацій, набутих студентами в процесі вивчення дисципліни;

— оцінювання ступеня активності студентів та якості їхніх виступів і коментарів під час проведення дискусій на семінарських заняттях. ? Контроль рівня виконання завдань для самостійного опрацювання

Рівень вико нання студентами завдань для самостійного опрацювання протягом семестру оцінюється за традиційною 4-бальною шкалою з використанням оцінок: «5»

— «відмінно», «4»

— «добре», «3»

— «задовільно», «2»

— «незадовільно».

Об’єктами контролю є:

— характер результатів, отриманих в процесі виконання завдань для самостійного опрацювання (самостійне опрацювання тем в цілому чи окремих питань) і оприлюднених на семінарських занят тях;

— рівень підготовки та презентації рефератів, доповідей, повідомлень, есе;

— якість підготовки конспектів навчальних чи наукових текстів;

— якість виконання завдань науково-дослідного і прикладного характеру.

Основними формами здійснення контролю є:

— оцінювання рівня виконання письмових домашніх завдань для самостійного опрацювання тем в цілому чи окремих пи тань, конспектування навчальних і наукових текстів;

— оцінювання змісту, глибини, якості доповідей, повідомлень, рефератів, есе; перевірка глибини опрацювання індивідуальних завдань науково-дослідного та прикладного характеру;


< Попередня  Змiст  Наступна >
Iншi роздiли:
3. Поточний контроль та оцінювання рівня знань студентів заочної форми навчання
7. РЕКОМЕНДОВАНА ЛІТЕРАТУРА
7.2. Основна література
Перелік використаних першоджерел
ДОДАТКИ
Дисциплiни

Медичний довідник новиниКулінарний довідникАнглійська моваБанківська справаБухгалтерський облікЕкономікаМікроекономікаМакроекономікаЕтика та естетикаІнформатикаІсторіяМаркетингМенеджментПолітологіяПравоСтатистикаФілософіяФінанси

Бібліотека підручників та статтей Posibniki (2022)