6.1. Вимоги до організації робочого місця
Результативність, продуктивність будь-якої праці залежить від багатьох як суб’єктивних, так і об’єктивних чинників. Одним із таких чинників була і залишатиметься матеріально-технічна забезпеченість працівника, втілювана в організації робочого місця.
За однакових умов забезпечення саме технічна досконалість засобів праці є тим чинником, який визнач ає і продуктивність, і якість праці. Не є винятком у даному контексті і праця менеджерів. Не обов’язково мати вищу освіту, виняткові інтелектуальні здібності, щоб збагнути різницю в продуктивності праці керівників, професіоналів, фахівців і технічних службовців, забезпечених в одному випадку — рахівницею, а в другому — арифмометром чи логарифмічною л інійкою, у третьому — сучасним комп’ютерним комплексом.
Робоче місце — поняття складне, а його сутність варто розглядати з різних боків.
Робоче місце — це:
• первинна ланка матеріально-технічної бази будь-якої організації;
• зона прикладання праці одного працівника або групи людей;
• обмежений простір в організації, спеціально підготовлений для ефективного вико нання працівником (групою працівників) визначених посадових обов’язків;
• організаційний засіб включення працівника до сукупного трудового процесу.
За умов ринкової економіки робоче місце — одна з головних життєвих цінностей працездатної людини. За відсутності альтернативних джерел існування втрата робочого місця означає втрату стабільного заробітку з усіма наслідками, що з цього випливають.
Робот одавці в кожному робочому місці вбачають об’єкт витрачання значних коштів. Для керівників робочі місця підлеглих є предметом постійної уваги і турботи, оскільки не так, як слід організовані робочі місця замість вигоди можуть спричинити збитки підприємству.
Така різновекторна значущість робочого місця вимагає поважного та відповідального ставлення до процесу його організації. Будь-які прорахунки, недоліки в організації робочих місць викликають почуття невдоволення працівників, спричинюють втрати робочого часу, негативно впливають на кількісні та якісні показники виконання посадових обов’язків.
Організація робочого місця менеджера — це процес йог о створення та підтримання на належному рівні. Цей процес складається з таких основних етапів:
1) визначення функціонального призначення робочого місця, його організаційних та інформаційних зв’язків, змісту праці;
2) формулювання вимог до працівника, який обійматиме посаду;
3) складання паспорта робочого місця або паспорта посади;
4) вибір приміщення, визначення площі робочого місця (кабінет у керівника);
5) планування робочого місця;
6) оснащення робочого місця усім необхідним для високопродуктивної праці;
7) створення сприятливих санітарно-гігієнічних та естетичних умов праці.
Конкретні умови діяльності менеджерів дуже різні. На них справляють вплив і різні фактори:
• обсяг (потужність) організації;
• тип виробництва;
• особливості технологічних процесі в;
• рівень управління, до якого належить конкретна посада керівника;
• місце посади у внутрішньоорганізаційному поділі та кооперуванні праці;
• фінансові можливості організації тощо.
Зазначені вище чинники обумовлюють широкий спектр вимог до організації робочих місць менеджерів. Серед загальних вимог варто назвати такі:
— необхідність урахування специфіки праці менеджера, зокрема, рівня управління, чисел ьності підлеглих працівників, кількості та інтенсивності інформаційних зв’язків;
— забезпечення максимальної зручності в роботі;
— звільнення працівника від нераціональних пересувань і рухів;
— економія витрат часу, фізичної та розумової енергії працівника;
— створення сприятливих санітарно-гігієнічних та естетичних умов праці.