Posibniki.com.ua Менеджмент Організація праці менеджера ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ


< Попередня  Змiст  Наступна >

ОРГАНІЗАЦІЯ ТА ОБСЛУГОВУВАННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ


6.1. Вимоги до організації робочого місця

Результативність, продуктивність будь-якої праці залежить від багатьох як суб’єктивних, так і об’єктивних чинників. Одним із таких чинників була і залишатиметься матеріально-технічна забезпеченість працівника, втілювана в організації робочого місця.

За однакових умов забезпечення саме технічна досконалість засобів праці є тим чинником, який визнач ає і продуктивність, і якість праці. Не є винятком у даному контексті і праця менеджерів. Не обов’язково мати вищу освіту, виняткові інтелектуальні здібності, щоб збагнути різницю в продуктивності праці керівників, професіоналів, фахівців і технічних службовців, забезпечених в одному випадку — рахівницею, а в другому — арифмометром чи логарифмічною л інійкою, у третьому — сучасним комп’ютерним комплексом.

Робоче місце — поняття складне, а його сутність варто розглядати з різних боків.

Робоче місце — це:

• первинна ланка матеріально-технічної бази будь-якої організації;

• зона прикладання праці одного працівника або групи людей;

• обмежений простір в організації, спеціально підготовлений для ефективного вико нання працівником (групою працівників) визначених посадових обов’язків;

• організаційний засіб включення працівника до сукупного трудового процесу.

За умов ринкової економіки робоче місце — одна з головних життєвих цінностей працездатної людини. За відсутності альтернативних джерел існування втрата робочого місця означає втрату стабільного заробітку з усіма наслідками, що з цього випливають.

Робот одавці в кожному робочому місці вбачають об’єкт витрачання значних коштів. Для керівників робочі місця підлеглих є предметом постійної уваги і турботи, оскільки не так, як слід організовані робочі місця замість вигоди можуть спричинити збитки підприємству.

Така різновекторна значущість робочого місця вимагає поважного та відповідального ставлення до процесу його організації. Будь-які прорахунки, недоліки в організації робочих місць викликають почуття невдоволення працівників, спричинюють втрати робочого часу, негативно впливають на кількісні та якісні показники виконання посадових обов’язків.

Організація робочого місця менеджера — це процес йог о створення та підтримання на належному рівні. Цей процес складається з таких основних етапів:

1) визначення функціонального призначення робочого місця, його організаційних та інформаційних зв’язків, змісту праці;

2) формулювання вимог до працівника, який обійматиме посаду;

3) складання паспорта робочого місця або паспорта посади;

4) вибір приміщення, визначення площі робочого місця (кабінет у керівника);

5) планування робочого місця;

6) оснащення робочого місця усім необхідним для високопродуктивної праці;

7) створення сприятливих санітарно-гігієнічних та естетичних умов праці.

Конкретні умови діяльності менеджерів дуже різні. На них справляють вплив і різні фактори:

• обсяг (потужність) організації;

• тип виробництва;

• особливості технологічних процесі в;

• рівень управління, до якого належить конкретна посада керівника;

• місце посади у внутрішньоорганізаційному поділі та кооперуванні праці;

• фінансові можливості організації тощо.

Зазначені вище чинники обумовлюють широкий спектр вимог до організації робочих місць менеджерів. Серед загальних вимог варто назвати такі:

— необхідність урахування специфіки праці менеджера, зокрема, рівня управління, чисел ьності підлеглих працівників, кількості та інтенсивності інформаційних зв’язків;

— забезпечення максимальної зручності в роботі;

— звільнення працівника від нераціональних пересувань і рухів;

— економія витрат часу, фізичної та розумової енергії працівника;

— створення сприятливих санітарно-гігієнічних та естетичних умов праці.


< Попередня  Змiст  Наступна >
Iншi роздiли:
6.3. Оснащення робочих місць
УМОВИ І КУЛЬТУРА ПРАЦІ МЕНЕДЖЕРА
7.3. Режим праці та відпочинку
АНАЛІЗ І ВДОСКОНАЛЕННЯ ТРУДОВИХ ПРОЦЕСІВ У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВАМИ
8.2. Аналіз трудових процесів
Дисциплiни

Медичний довідник новиниКулінарний довідникАнглійська моваБанківська справаБухгалтерський облікЕкономікаМікроекономікаМакроекономікаЕтика та естетикаІнформатикаІсторіяМаркетингМенеджментПолітологіяПравоСтатистикаФілософіяФінанси

Бібліотека підручників та статтей Posibniki (2022)